Zanimljivosti
0

Najstarija korisnica Facebooka ima 103 godine

Sarajevo-x.com
Lillian Lowe
Lillian Lowe
Lillian Lowe (103) iz Tenbyja u Pembrokeshireu redovno komunicira sa svojim prijateljima koristeći se iPadom. Vjeruje se da je ona i najstarija osoba koja ima profil na popularnoj društvenoj mreži "Facebook".

Lillian pomoću "Facebooka" održava kontakte sa svojim prijateljima ali i sa svojih sedmero unučadi i trinaestero praunučadi.

Neobična baka će za dva mjeseca napuniti 104 godine, a titulu najstarije korisnice "Facebooka" je preuzela od Ivy Bean (104) koja je preminula u julu ove godine.

Iako bi unaprijeđenja i dodaci na "Facebooku" zbunili mnoge osobe njenih godina, Lillian nema nikakvih problema da se snađe. "Facebook" posjećuje nekoliko puta sedmično koristeći se iPadom svog četrdesetsedmogodišnjeg unuka, ali će ubrzo nabaviti jedan samo za sebe.

Lillian kaže da joj se sviđa to što može pogledati najnovije fotografije članova njene velike porodice i saznati sve novosti, a da ih ne mora pozvati telefonom. Iako joj se internet sviđa, ona je priznala da to ipak može predstavljati gubljenje vremena, jer postoji mnogo boljih načina za iskorištavanje slobodnog vremena.