Uspješni i neobrazovani
0

FOTO / Najpoznatije osobe koje su odustale od studiranja

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Iako je obrazovanje jedna od najvažnijih pretpostavki za uspješnu poslovnu karijeru, mnogi su uspjeli postati bogati i slavni i bez završenog fakulteta.

Pogledajte listu osoba koje su odustale od studiranja i koje nedostatak diplome nije spriječio da budu postanu uspješni i bogati.

Mark Zuckerberg, Harvard University

Tvorac najposjećenije online društvene mreže Facebooka Mark Zuckerberg napusti je slavni Harvard, na kojem je u svojoj sobi kreirao stranicu za socijalno umrežavanje.

Lady Gaga, New York University

Na fotografiji koju prikazuje tamnokosu djevojku nalazi se Stefani Joanne Angelina Germanotta, pop zvijezda tokom nastupa na talent showu na Univerzitetu u New Yorku. Prestižnu Školu umjetnosti Tisch Lady Gaga je napustila kako bi se u potpunosti mogla posvetiti muzičkoj karijeri.

Ralph Lauren, Baruch College

Slavni američki modni dizajner školovanje na Baruch Collegu napustio je nakon samo dvije godine studiranja.

James Cameron, California State University Fullerton

Samoproglašeni kralj svijeta i lovac na drugog sa megahitom "Avatar" nije uspio završiti školovanje na kalifornijskom državnom Univerzitetu Fullerton.

Ellen DeGeneres, University of New Orleans

Domaćin emisije i nova sudinica u showu American Idol Ellen DeGeneres na Univerzitetu u New Orleansu, gdje je studirala komunikacije, uspjela je izdržati cijeli jedan semestar.

William Safire, Syracuse University

Utjecajni politički kolumnist New York Timesa William Safire napustio je studije na Univerzitetu Syracuse. Safire je preminuo prošle godine. Tyra Banks, UCLA i University of Southern California
Iako je Tyra Banks primljena na UCLA i Univerzitet u Južnoj Californiji, bila je previše zauzeta snimanjima za magazine i hodanjem po modnim pistama pa je obrazovanje stavila na čekanje.