Zanimljivosti
924

Najpopularniji pločnik na svijetu: Priča o "Predsjedničkom trotoaru" došla do BBC-a

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Britanska medijska kuća BBC objavila je tekst o "neobičnoj medijskoj pažnji" koju je privuklo "svečano otvaranje trotoara" ispred zgrade Predsjedništva BiH.

"Predsjedništvo BiH je pozvalo novinare da dođu u 11:45 sati radi sigurnosnih provjera prije otvaranja trotoara. Rečeno je da će im četiri zvaničnika vlade pokazati trotoar. To je dovelo do komičnih izvještaja medija koji su otvaranje trotoara nazvali 'događajem godine', a neki su imali i stream putem Facebooka za one koji ne mogu doći", navodi BBC.

Britanska medijska kuća je u svom tekstu navela da se od zvaničnika pojavio samo Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar, koji je ceremoniju pokušao opravdati ističući da će trotoar olakšati kretanje invalida.

BBC se osvrnuo i na komentare bh. građana, koji su objavljeni na Twitteru.

"Volio bih upoznati PR-a koji je pomislio da je dobra ideja pozvati novinare na otvaranje pločnika", "Živio predsjednički trotoar", " Ovo je šetnja srama", samo su neki od komentara tviteraša.

Britanci su dodali da šale na račun trotoara ne prestaju, kao i da je na njemu plesni par pokazao svoje plesačke vještine.