Svjetska senzacija
5

Najpopularnija žirafa na svijetu donosi velike prihode zoo vrtu u New Yorku

Klix.ba
Najpoznatija žirafa na svijetu April je, zahvaljujući YouTube streamu preko kojeg su milioni ljudi uživo gledali njen porođaj, postala je veliki izvor prihoda za zoološki vrt u New Yorku.

Vlasnici Animal Adventure Parka nisu željeli otkriti koliko su novca zaradili na taj način, a stručnjaci za internet marketing procjenjuje da se radi o nekoliko stotina hiljada američkih dolara.

"Ovaj novac omogućit će parku da nastavi rad. Također će pružiti podršku našim projektima za očuvanje životne sredine u Africi, tako da će rezultate osjetiti i divlje žirafe", rekao je vlasnik parka Jordan Patch.

Njihov YouTube kanal sponzoriše prodavnica igračaka "Toys 'R' Us", a postoje i prihodi od SMS poruka, linije odjeće, kapa i igračaka.

April je postala svjetska senzacija nakon što je YouTube u februaru ove godine bio ukinuo livestream nakratko kazavši kako sadrži "seksualni sadržaj i golotinju", što je razbjesnilo mnoge. Prenos uživo je nastavljen nakon 14 dana i od tada je privukao pažnju 15 miliona gledalaca iz cijelog svijeta.

Vezani članci