|

Najnestašnija djeca zovu se Megan i Rory

Najnestašnija djeca zovu se Megan i Rory
0
S
Sarajevo-x.com
5.12.2009. u 10:24
3
komentara
0

dijeljenja
Najnestašnija djeca zovu se Megan i Rory Foto: Ilustracija
Anketa provedena u Velikoj Britaniji pokazala je da djeca nazvana Megan i Rory najčešće izazivaju nevolje svojim nestašlucima.
Nasuprot tome, imena Frances i Shaun nose titulu najmirnijih.

Studija provedena nad 62.000 učenika obuhvatila je analizu lijepog ponašanja i dostignuća, a pokazalo se da dječaci kojima su dodijeljena imena Shaun, Calum, Ali, Brandon i Samuel imaju najveće šanse da ove godine dobiju novogodišnje poklone zbog svog dobrog ophođenja. Na drugoj strani, mirne i pametne djevojčice nose imena Frances, Kelly, Stacey, Eve i Aisha.

Ako se vaš sin zove Rory, Harvey, Bob, Tyler i Brad, a kćerka Megan, Georgie, Izzy, Jess i Joanna, znate da imate problem.

Ali i Kerry imena su koja su ove godine napravila najveći pomak na treće, odnosno 21. mjesto po rezultatima u školi, pišu britanski mediji. Paul i April se moraju popraviti, jer su pali sa sedmog na 112. mjesto, odnosno sa drugog na 173.

"Iako je jasno da su mladi ljudi jedinstveni, ako se zovu Megan ili Rory to ne znači da će automatski biti problematični", objašnjava Henry Shelford, izvršni direktor kompanije "School Stickers" koja oprema škole diplomama, razglednicama i nagrađuje one koji dobro uče i ponašaju se. "Također, to ne znači da su sva djeca koja nose ime Frances i Shaun mali anđeli. Ovo je samo jedna zanimljiva i šaljiva studija koja ističe važnost nagrađivanja učenika koji se trude."
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...