|

Najluksuznija limuzina je pokretni noćni klub

Najluksuznija limuzina je pokretni noćni klub
1
S
Sarajevo-x.com
13.1.2011. u 20:50
8
komentara
1

dijeljenja
Najluksuznija limuzina je pokretni noćni klub
Midnight Rider je najveća i najluksuznija limuzina na svijetu. Duga je 21,3 metra, visoka četiri metra, ima 22 točka, teži 22,7 tona i može primiti do 40 putnika. Sve to je bilo dovoljno da bude ubilježena u Guinnessovu knjigu rekorda.
Iako izgledom podsjeća na ogromni, luksuzni kamion, Midnight Rider je službeno zaveden kao limuzina. Oni koji su imali priliku ili novca da zavire u njegovu unutrašnjost tvrde da je nevjerovatno luksuzno uređen.

U limuzini se nalaze tri salona, veliki i potpuno opremljeni bar, moderno uređeno kupatilo, surround sistem, pet televizora, a sve prostorije su klimatizirane.


"Ovo je jedinstvena limuzina. U suštini više je kao pokretni noćni klub", kazala je ponosna vlasnica luksuznog vozila, Pamela Bartholomew Machado, prenosi Daily Mail.

No, uprkos svim savremenim sadržajima najveća limuzina na svijetu proizvedena je u čast nekadašnjim generacijama.

"Midnight Rider je proizveden kako bi vratio onaj osjećaj luksuznog putovanja željeznicom", istakla je Machado, koja je iz Kalifornije.


Ona i njen suprug planiraju sada proizvesti još četiri slične limuzine.

Inače, izgradnja Midnight Ridera, projekta iz snova američkog para, počela je 1997. godine, a limuzinu par iznajmljuje od 2004. godine za 780 eura po satu.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...