Kina
0

Najdlakaviji čovjek na svijetu spreman za operaciju

Sarajevo-x.com
Njegovo ime je Yu Zhenghuan, ima 32 godine, a 96 posto njegovog tijela prekriveno je maljama. Nakon što mu nije pošlo za rukom da dobije ulogu jednom filmu, odlučio se na novi korak - plastične operacije.

Kako piše list Zhejiang u svom online izdanju, Yu je bio uvjeren da će osvojiti glavnu ulogu u kineskom klasiku "Putovanje na Zapad", koji govori o tome kako je majmun pomogao budisti.

"Mislio sam da sam najbolji kandidat jer izgledam kao majmun i nadimak mi je majmun-čovjek", ispričao je Kinez. "Pročitao sam knjigu i pronašao profesionalnog frizera da me pretvori u pravog majmuna. Ipak, ispao sam na audiciji jer nisam bio dovoljno dobar."

Yu ipak ne očajava već se sprema na sljedeći potez.

"Operativnim zahvatom ću se riješiti dlaka i učiniti da izgledam ljepše, tako da će režiser požaliti zbog dvoje odluke", uvjeren je ovaj muškarac.

Direktor bolnice u kojoj se Yu namjerava liječiti smatra da on najvjerovatnije pati od hirsutizma, oboljenja prouzrokovanog hormonalnom neravnotežom. Za vidljive rezultate na tijelu trebat će mu tri do pet tretmana, a kasnije će se preći na korekcije na očima, smanjenje nosa i usana.

Yu je postao poznat sa sedam godina kad je glumio u filmu "Monkey Boy's Treasure Safari".

"Volim glumu, ali mnogi misle da sam uspio zbog maljavosti, što nije istina. Želim im dokazati da sam talentovan i da mi dlake ne trebaju da bih bio neko", izjavio je Yu.