Mnogi su zaplakali
85

Najdirljiviji trenutak slavlja Argentinaca: Navijači slijepom starcu zapjevali ispod balkona

N. O.
Foto: TikTok
Foto: TikTok
U nizu objava s društvenih mreža vezanih za jučerašnje finale Svjetskog prvenstva u Kataru, na TikToku je podijeljen i snimak "najdirljivijeg trenutka" iz Argentine koji prikazuje navijače kako pjevaju slijepom starcu što je mnogima izmamilo suze na oči.

Trenutak koji su prozvali najdirljivijim tokom cijelog Svjetskog prvenstva u Kataru desio se u Argentini gdje su okupljeni zapjevali himnu slijepom navijaču koji je na balkonu slavio zlatnu medalju.

Snimak objavljen na TikToku prikazuje starijeg slijepog muškarca dok uz pratnju također starije žene stoji na balkonu, a na ulici ispod brojni navijači slave pobjedu Argentine nad Francuskom u finalu Svjetskog prvenstva u Kataru.

Okupljeni Argentinci su odlučili starijem muškarcu zapjevati himnu, što je kod starice, ali i brojnih prisutnih izazvalo suze na licu.

@fatenjebai Argentinian blind man stood out his balcony to celebrate the victory. Fans made sure to give him the full vibes 😭❤️#argentina #argentina🇦🇷 #worldcup2022 #trending #qatar #football ♬ where is my mind - jewel :*

"Slijepi muškarac iz Argentine izašao je na balkon kako bi proslavio pobjedu. Navijači su se potrudili da mu prenesu atmosferu", navodi se u opisu snimka.

Dok su neizvjesna utakmica i osvajanje Mundijala nakon 36 godina bili svakako dovoljni za suze, ovaj potez Argentinaca raznježio je i mnoge na društvenim mrežama koji su pogledali video.

"Ja ne plačem, vi plačete", pisalo je u jednom od komentara ispod videa.

U brojnim drugim su istaknuli jedinstvenu moć nogometa da okupi ljude te nevjerovatno količinu radosti koju može izmamiti ljudima.