Nakon devet mjeseci dijete
0

Najdeblja Britanka smršala 90 kilograma

Sarajevo-x.com
Georgia Davis je već u svojoj 15 godini težila čak 210 kilograma. Nakon niza upozorenja ljekara o tome da takva debljina može biti pogubna za nju, najdeblja britanska tinejdžerka se prije devet mjeseci pridružila klinici u Sjevernoj Karolini i za to vrijeme uspjela izgubiti čak 90 kilograma.

Georgia koja je svoj uspjeh podijelila s bojnim gledateljima emisije 'Dobro jutro Amerika' istakla je da će nastaviti sa rigoroznom dijetom i pokušati još više smršati.

«Moja želja je da smršam još najmanje 70 kilograma i odlučna sam u tome. Sada se osjećam puno bolje, imam više energije i zbog toga ću nastaviti s dijetom, jer sam shvatila da je to jako bitno za moje zdravlje» kazala je sada šesnaestogodišnja Georgia.

Najdeblja Britanka je devet mjeseci provela na Akademiji za mršavljenje u Južnoj Karolini gdje je bila podvrgnuta rigoroznoj dijeti. Georgia, nekadašnja ovisnica o hrani, bila je uporna u svojoj borbi s kilogramima te je svakodnevno radila naporne vježbe, a pri tome i šetala praveći čak deset hiljada koraka dnevno.

Tinejdžerka je nakon devet mjeseci provedenih na klinici napokon spremna za povratak kući.

«Željno iščekujem povratak porodici. Sada se veoma dobro osjećam i spremna sam nastaviti s dijetom, želim još smršati, jer tek sada shvatam koliko se dobro osjećam s manje kilograma», kazala je Georgia, prenosi Daily Mail.

Mlada Britanka, čija je priča o borbi s kilogramima obišla svijet, potakla je i brojne druge osobe koje pate od gojaznosti da se podvrgnu dijetama i smršaju.

«Georgia je zaista prihvatila sve uslove klinike i naprono vježbala kako bi izgubila suvišne kilograme. Njen trud potakao je i brojne druge osobe da napokon počnu brinuti o svom zdravlju i rješe se suvišnih kilograma», kazala je Susan Boardman, direktorica klinike koja je vodila program mršavljenja Georgiae Davis.

Georgijini problemi s težinom su započeli još kad je imala pet godina. Nakon smrti oca Britanka je utjehu tražila u hrani. Šesnaestogodišnjakinja je nekada u svoj organizam unosila čak 13.538 kalorija dnevno i jedini spas joj je bio odlazak na Akademiju za mršavljenje s obzirom da je liječnici zbog njenih godina nisu smjeli podvrgnuti operativnom zahvatu.