Zahvalni i sretni
0

Najbrojnija porodica u Americi ima 19 djece

Sarajevo-x.com
Porodica koja spada u najbrojnije američke porodice je dobila novog člana, jer je Kelly Bates iz Tennesseeja rodila 19. dijete. Najnoviji član porodice Bates je mali Jeb Colton, a majka Kelly (45) kaže da njegovo ime znači "Božiji prijatelj".
"Veoma smo zahvalni i sretni. Također zahvaljujemo porodici i prijateljima za sve njihove molitve i podršku koju su nam pružali", napisala je Kelly na porodičnom blogu.

Bates je u mrtvoj trci za najbrojniju američku porodicu sa još jednom američkom porodicom Duggarsi koja također ima devetnaestero djece.

Imena svih Batesa su: Zach, Michaella, Erin, Lawson, Nathan, Alyssa, Tori, Trace, Carlin, Josie, Katie, Jackson, Warden, Isaiah, Addallee, Ellie, Callie, Judson i Jeb. Najstariji Zach ima 22 godine, a najmlađi Jeb samo dva dana.

Kelly je prije nekoliko mjeseci izjavila da se osjeća normalno kada je trudna, a gotovo neobično kada nije trudna. Batesovi nemaju blizance niti se Kelly ikada porodila carskim rezom. Većinu svoje odrasle dobi ova majka provela je trudna. Batesovi su evanđelisti i protive se upotrebi kontraceptivnih sredstava.

Batesovi nisu omogućili zdravstvenu njegu za svoje jedanaestero najmlađe djece i zbog toga su bili kritikovani. Nakon tri spontana pobačaja, Kelly je odlučila preduzeti sve što je u njenoj moći da osigura čvrstoću zida materice kako bi nastavila rađati. Batesovi su poznati po izjavama da žele broj djece staviti u Božije ruke i da njemu vjeruju.

Kuća porodice Bates ima pet mašina za veš i tri sušilice, a posjeduju i dva kombija kako bi svi mogli stati ukoliko idu na put.