Beč
0

Najbolji tetovatori svijeta izbliza

Sarajevo-x.com
Ekstremno upadno i šareno - moto je ovogodišnjeg samita tetovaža pod nazivom "Tattoo Convention Vienna" koji se 7. i 8. novembra održava u Beču gdje se očekuje dolazak 64 umjetnika iz svijeta.

U bečkom hotelu Arcotel Wimberger zainteresovani posjetioci moći će ne samo posmatrati umjetničke radove na koži nego i sami leći pod iglu.

Osim toga biće upriličen i šou "New Burlesque" sa "frikovima koji jedu staklene flaše i djevicama probodenih mačevima", što bi trebalo da u potpunosti zadovolji moto manifestacije "Take a Walk on the Wild Side" (Prošetajte divljom stranom).

Kako ne bi došlo do sumnji oko izverziranosti upotrebe tinte i igle, profesionalci će se boriti za razne vrste priznanja, na primjer u kategorijama "Best Color", "Best of Black&Grey" ili "Best of Day".

I neuki će imati šansu da u tatoo akademiji pod profesionalnim nadzorom ovladaju vještinom tetoviranja.

Za šok momente zaslužan je okvirni program. Za naklonost publike borit će se "Cirkus Fire Tusk Pain Proof" sa svojim učesnicima. "Human Blockhead" će sebi ukucati ekser u lice, "Human Ashtray" će gasiti cigarete na svom jeziku a "Fire Bullwhip" će mahati oko sebe 21,5 metara dugim bičem u plamenu.

Cijena ulaznica za šou je 10 eura.