Za ljepšu Zemlju
61

Najbolji odgovori na #Trashtag Challenge kojem je cilj spasiti planetu

Klix.ba
Foto: Bored Panda
Foto: Bored Panda
Hashtagovi i viralni izazovi do sada su bili zabavni i imali tendenciju da zabave populaciju, no novi viralni izazov ima i više no plemenitu namjenu. Ovom izazovu nije cilj zabava već spasiti planetu.

Naime godišnje se proizvede 1,3 milijarde tona kućnog otpada, od čega samo 258 do 368 miliona tona završi u pedeset najvećih odlagališta, a milion tona završi u okeanu, od čega 80 posto otpada na kopneni otpad.

Novi hashtag #trashtag želi da se svi označe kako bi riješili ovaj problem. Ljudi širom svijeta su izazvani da prije čišćenja fotografiraju područje kojem je potrebno čišćenje od smeća, a kada to mjesto očiste od smeća trebaju napraviti fotografiju nakon uljepšavanja.

Hashtag je postao popularan na društvenim mrežama nakon što je jedan korisnik objavio sliku nekoga ko je dovršio izazov s natpisom: "Ovo je novi izazov za sve vas tinejdžere. Snimite fotografiju područja koje treba očistiti zatim snimite fotografiju nakon što ste nešto očistili i postavite je na Reddit."

Pogledajte neke od najbolje napravljenih izazaova koje je smo izabrali za vas. Ne zaboravite da i vi možete dati svoj doprinos i planeti i svojoj zajednici.