Odmor, zabava, ugođaj
1

Najbolja mjesta za prekidanje veze

Klix.ba
Prekidanje veze ne mora biti tako loše i mučno kao što misilite. Naprotiv, ako ste već donijeli odluku i uradite to na nekom od sljedećih mjesta, raskid može biti čak i ugodan.

1. Muzej prekinutih veza u Zagrebu Utješno je znati da niste jedini u lošoj vezi. Muzej prekinutih veza u glavnom gradu Hrvatske prikuplja i izlaže dramatične priče i predmete koje su sakupili od onih ljudi čija su srca slomljena. Među doniranim predmetima nalazi se i sjekira koja je korištena za razbijanje namještaja bivšeg partnera, kao i vjenčanica, a predstavlja oporavak jedne žene i prevazilaženje neuspješnog braka. Rublje, lisice i mobiteli također se nalaze među izloženim predmetima.

2. Shop Sleep together u Tokiju Ljudima ništa ne pada teško kao samoća u krevetu koja vas svaku noć podsjeća na to kako vam je život loš. Ali Tokio je pronašao rješenje za to. Shop Sleep together nudi uslugu mušterijama da prespavaju pored djevojke uz određenu naknadu. Seksualni odnosi su izričito zabranjeni. Ukoliko u krevetu provedete 20 minuta s djevojkom to će vas koštati 20 dolara. No, moguće su i druge usluge. Ukoliko želite gledati jedno u drugo za minutu ćete platiti oko 12 dolara, koliko će vas koštati i trominutno maženje djevojke po kosi.

Ove usluge moguće su i za žene, a u krevetu ih dočekuju pripadnici jačeg spola.

3. Hotel za razvod u Hagu Hag je najbolje mjesto za vas ako se odlučite razvesti jer se u njemu nalazi Hotel za razvod (Divorce Hotel). Ovaj hotel nudi brzo sređivanje papirologije i udobnost parovima koji se odluče na ovaj čin. Osim toga, u ponudi su luksuzne prodavnice, dobra hrana i odlična plaža.

4. Any nightclub na Ibizi Očaj koji osjećate zbog raskida možete prevazići na Ibizi, najpopularnijoj destinaciji za noćne izlaske.

"Nigdje na svijetu, osim na Ibizi, nisam vidio striptizetu koja svira saksofon i visi sa stropa, ili nalet zraka iz zračnog tunela ugrađenog u plesni podij, pjenu koja pada sa stropa", rekao je jedan ekspert za noćni život u svom tekstu o najboljim mjestima za zabave.

5. Wellness and meditation retreats na Tajland Netaknute plaže, mir i meditacija mogu biti lijek za bolnu dušu. Kamalaya Wellness Retreat i Holistic Spa smješteni su daleko na jugoistoku Tajlanda. Nude različite wellness programe koji se izvode među palmama. Oni koji više pate zbog izgubljene ljubavi mogu se odlučiti za Global Vipassan Pagodu, ogromnu meditacijsku kuću u koju stane 8.000 ljudi. To je antičko budističko mjesto za meditaciju i buđenje svijesti. Kurs obično traje 10 dana, a učesnici meditiraju 10 sati dnevno.