Dom vrijedan 715 miliona eura
0

FOTO / Najbogatiji Indijac živi u 27-spratnici sam s porodicom

Sarajevo-x.com
Najbogatiji Indijac, Mukesh Ambani, ove sedmice se uselio u svoj novi dom u Mumabiju. Naravno, ne radi se o nimalo skromnom zdanju. Njegova nova "kuća" ima 27 spratova i vrijedi preko 715 miliona eura.

Ambani će sa suprugom i troje djece živjeti na posljednjem spratu velebajnog zdanja, nazvanog Antilia, visokog preko 170 metara, odakle će moći uživati u predivnom pogledu na Mumbai i na Arapsko more.

Petočlana porodica će sama živjeti u modernoj zgradi. Ukoliko im bude dosadno moći će koristiti savremeno opermljenu teretanu, plesni studio, bazen ili otići u vlastito kino čiji je kapacitet 50 mjesta.

Kako pišu britanski mediji, na krovu zgrade postoje čak tri heliodroma, na nižim etažama se nalazi garaža za 160 automobila, a u zgradi ima najmanje devet liftova.

Indijski tajkun, predsjednik divovske kompanije Reliance Industries, je u izgradnju svog doma iz snova uložio blizu 50 miliona eura, no zgrada sada vrijedi skoro 15 puta više.

Ambani, navodno, planira uposliti 600 osoba u svom novom objektu, međutim više informacija će biti poznato krajem mjeseca kada nekoliko rijetkih zvanica zaviri u njegov dom.

Prema magazinu Forbes bogatstvo Mukesha Ambanija se procjenjuje na 20 milijardi eura i četvrti je najbogatiji čovjek na svijetu.

Mnogi su kritikovali njegovu ogromnu investiciju u zgradu u kojoj će živjeti sam, pogotovo zbog toga što u Indiji većina porodica jedva preživljava u starim, oronulim straćarama.

Kritičari su istakli kako indijski tajkun ne bi trebao svoju moć pokazivati na taj način, međutim njegovi prijatelji su odmah stali u odbranu.

"On može, kao i svaki drugi čovjek, otići u kino i pogledati film. Sagradio je kuću u skladu sa svojim mogućnostima, kao što bi i svako drugi učinio. To je porodična kuća, a razlika je jedino u tome što je mnogo veća od ostalih", kazao je za Guardian prijatelj najbogatijeg Indijca.