{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nacionalni kongres istjerivača đavola

S
13.11.2010. u 09:56
0
6
Nacionalni kongres istjerivača đavola
0
Nacionalni kongres istjerivača đavola
Poljski egzorcisti okupili su se u Varšavi na nacionalnom kongresu osoba koje vjeruju da mogu istjerati đavola iz ljudi. Okupljanje je podstakao sve veći broj đavolskog opsjedanja ljudi, piše "Telegraph".
Broj egzorcista u ovoj sekularnoj zemlji od 1999. godine se povećao na više od 100, uprkos jakom utjecaju katoličke crkve. Oni sad rade zajedno sa psiholozima kako bi procijenili šta su psihički problemi, a šta djelo đavola.

Jedan od egzorcista, otac Andrzej Grefkowicz, objasnio je da je u nekim slučajevima teško dijagnosticirati djelo satane.

"Kada osoba nije u stanju da ide u crkvu, a i ako jeste onda se onesvijesti ili joj nedostaje vazduha, onda je to znak da je opsjednuta", kaže on. "Ponekad kad uđe u crkvu ta osoba počne vrištati, vikati i bacati se na tlo."

Isfrustrirani načinom na koji ih prikazuje Hollywood, istjerivači đavola u Poljskoj ovim okupljanjem žele pokazati koliko je zapravo komplikovan njihov posao. Otac Grefkowicz naglašava da se većinu vremena koje provode istjerujući đavola ustvari mole Bogu.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: