|

Nacionalni kongres istjerivača đavola

Nacionalni kongres istjerivača đavola
0
S
Sarajevo-x.com
13.11.2010. u 09:56
6
komentara
0

dijeljenja
Nacionalni kongres istjerivača đavola
Poljski egzorcisti okupili su se u Varšavi na nacionalnom kongresu osoba koje vjeruju da mogu istjerati đavola iz ljudi. Okupljanje je podstakao sve veći broj đavolskog opsjedanja ljudi, piše "Telegraph".
Broj egzorcista u ovoj sekularnoj zemlji od 1999. godine se povećao na više od 100, uprkos jakom utjecaju katoličke crkve. Oni sad rade zajedno sa psiholozima kako bi procijenili šta su psihički problemi, a šta djelo đavola.

Jedan od egzorcista, otac Andrzej Grefkowicz, objasnio je da je u nekim slučajevima teško dijagnosticirati djelo satane.

"Kada osoba nije u stanju da ide u crkvu, a i ako jeste onda se onesvijesti ili joj nedostaje vazduha, onda je to znak da je opsjednuta", kaže on. "Ponekad kad uđe u crkvu ta osoba počne vrištati, vikati i bacati se na tlo."

Isfrustrirani načinom na koji ih prikazuje Hollywood, istjerivači đavola u Poljskoj ovim okupljanjem žele pokazati koliko je zapravo komplikovan njihov posao. Otac Grefkowicz naglašava da se većinu vremena koje provode istjerujući đavola ustvari mole Bogu.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...