Velika podrška
7

Način na koji je stjuardesa pripazila gluhonijemu putnicu oduševio internet

L. K.
Foto: WJLA
Foto: WJLA
Kada se gluhonijema tinejdžerka Ashey Ober zaputila ka New Yorku iz Baltimorea, plašila se da se neće uspjeti snaći na velikom aerodromu, ali ni u avionu u kojem treba letjeti na svoj odmor. Ipak, mali simpatični gest stjuardese razbio je njen strah i dao joj snagu da nastavi dalje sigurnim korakom.

Njena majka je za CNN govorila o prvom samostalnom putovanju na koje je otišla njena kćerka te o velikom strahu koji je iz minute u minutu rastao u njoj sve dok nije sjela u avion i srela stjuardesu koja joj je pomogla.

"Moja gluhonijema kćerka otišla je na put sama! Stjuardesa joj je dala ovu poruku u avionu. Nije li to sjajno?", napisala je na Twitteru njena majka.

Poruka je bila napisana rukom na komad običnog papira.

"Dobro jutro, Ashley. Moje ime je Janna i danas ću biti stjuardesa na tvom letu ka New Yorku. Iznad tvoje glave su dva dugmeta, žuto će ti upaliti svjetlo ukoliko želiš čitati, a ako me zatrebaš - klikni sivo i ja ću doći", napisala je između ostalog. Uz to joj je objasnila i gdje je najbliži izlaz te još jednom naglasila da se ne treba ustručavati zovnuti je ako joj njena pomoć bude potrebna.

[TWITTER]1147514623949774854[/TWITTER]

Kada je Ashley razgovarala s novinarima CNN-a, rekla im je kako joj je ova poruka ulila hrabrost koja joj je nedostajala kako bi nastavila svoje putovanje.

"Željela sam biti samostalna, vjerovati da sve to mogu uraditi bez ičije pomoći. Plašili su me veliki aerodromi, činjenica da se mogu izgubiti... Ta poruka me je usrećila i ohrabrila. Čim sam je dobila opustila sam se i let mi je automatski bio mnogo ugodniji", rekla je 16-godišnjakinja dodavši kako poruku još uvijek čuva u torbi te da je nosi sa sobom gdje god da krene.

Nikada nije osjetila takav oblik brige od stranca, sve ju je to oduševilo, rekla je.