Otac se vratio iz mrtvih
0

Na TV-u se pojavio pet godina nakon kremiranja

Sarajevo-x.com
Kad je Britanac John Renehan ugledao svog oca na televiziji, nije mogao vjerovati vlastitim očima jer ga je prije pet godina dao kremirati pošto mu je tijelo bilo u stanju raspadanja.

Misteriozni čovjek koji je ličio na Johnovog oca bio je jedan od ljudi koji su izgubili pamćenje pa u okviru TV emisije traže svoje porodice ili nekoga ko ih poznaje. Šokirani Britanac kontaktirao je lokalne vlasti i kasniji DNK testovi pokazali su da je 71-godišnjak s TV-a zaista njegov otac John Delaney.

Kako pišu britanski mediji, starac je posljednji put viđen 2000. godine u hostelu u Manchesteru. Njegova porodica prijavila je nestanak, ali potraga za njim bila je neuspješna. Tri godine kasnije nađeno je tijelo muškarca koji je bio odjeven u sličnu odjeću te je bez DNK analize identificiran kao Delaney, kremiran i sahranjen.

Ipak, pravi John nakon povrede dobio je amneziju i nije znao ni kako se zove ni odakle dolazi te je smješten u prihvatilište. Tu je proveo osam godina prije nego ga je sin prepoznao na televiziji.