Zanimljivosti
32

Na tijelu ima 203 tetovaže: Ovaj djed je veliki obožavatelj "The Simpsonsa"

Klix.ba
Pedesetdvogodišnji djed Michael Baxter veliki je obožavatelj legendarnog showa "The Simpsons" otkako je emitovana prva epizoda 1989. godine. Na 25. godišnjicu showa pokazat će svoje tijelo koje je potpuno prekriveno likovima iz popularne animirane serije.

Baxter je do sada potrošio više od 8.000 eura i 130 sati života na tetovaže. Na njegovom tijelu nalaze svi Simpsonovi likovi. Nada se da će oboriti svjetski rekord.

Do sada ima istetovirana 203 različita crtana lika na tijelu, a 17. decembra istetovirat će još jednog kojim bi oborio svjetski rekord koji trenutno drži Lee Weir sa Novog Zelanda, a koji ima 41 tetovažu Homera Simpsona na lijevoj ruci.

"Želio sam imati nešto što je unikatno, što niko nije imao i na što niko ne bi pomislio. Veliki sam obožavatelj showa. Volim tetovaže i znam da mnogi ljudi, među kojima su i moji unuci, vole ove tetovaže", rekao je Baxter.

Guinness je prihvatio njegovu prijavu i sada ga čeka papirologija koju mora ispuniti. Pokrenuta je i kampanja da se Baxter pojavi u jednom od animiranih showova "The Simpsons".