Smiješno i tužno
1

Na terenu Mokrog doca 'treniraju' krave i ovce

Sarajevo-x.com
Sa stadiona Mokri dolac u Posušju na našu adresu stigle su zanimljive fotografije. Umjesto igrača na travnjaku gradskog stadiona nalaze se domaće životinje koje, kako su se našalili autori snimaka, "obavljaju poslove održavanja travnjaka, gnojeći i koseći istovremeno".

Nakon ispadanja Nogometnog kluba Posušje iz Premier lige BiH, nagomilanih dugova i ostavke članova Upravnog odbora kluba evidentan je nemar prema odličnom stadionu u ovom hercegovačkom gradiću na kojem, kako ističu prijatelji kluba, usred bijela dana možete dovesti stoku, a da se apsolutno niko zbog toga ne uznemiri.

"Posušani kao snalažljiva čeljad su spojili ugodno sa korisnim jer ove vunene kosilice u slučaju potrebe mogu jednokratno poslužiti i za okrjepu klupskih i općinskih čelnika", kritikuju razočarani svjedoci i rezignirano predlažu: "Ako su već male šanse da se na ovom stadionu igra nogomet, treba objekt prenamjeniti u poljoprivredno-stočni proizvodni kapacitet jer za to ima uporišta i u gospodarskoj strategiji razvoja općine Posušje, gdje je stočarstvo istaknuto kao primarna proizvodna grana."

S nadom da će čelništvo kluba ipak pronaći pametniji način za upotrebu ovog stadiona, prenosimo šaljivi dio e-maila koji smo uz fotografije sa lica mjesta primili, a u kojem se primjećuje: "Jedno govedo je pokazalo izniman talent za lijevog bočnog i sa sigurnošću je presjeklo sve pokušaje ovaca da prodru. Kako rekoše kibici sa strane, riječ je o prvim prinovama za novu sezonu, i to sve bez marke ulaganja. Prateći ovaj prvi trening prinova vidjelo se da smo slabiji u vezi, te je dogovoreno da se dovedu još barem dvije koze da dadnu čvrstinu obrani i probojnost napadu kao i jedan magarac koji bi bio stup obrane."