Deveta godina zaredom
0

Na Palama održana utrka Djeda Mrazeva i humanitarni bazar

SRNA
Na šetalištu na Palama danas je organizovan humanitarni bazar i trka Djeda Mrazeva uz prigodan zabavni program, a sva prukupljena sredstva biće usmjerena Odjeljenju pedijatrije u bolnici "Srbija" Istočno Sarajevo.

Ovu humanitarnu akciju organizovali su Dječiji centar "Bubamara" i edukativni centar "Big-Ben", a pokrovitelj je opština Pale.

Veliki broj građana Pala podržao je akciju dobrovoljnim prilozima i kupovinom ručnih radova na štandovima "Bubamare" i "Big-Bena" koji su svoju kreativnost, dobru namjeru i maštu pretvorili u šarene raznolike predmete.

Direktor vrtića Vanja Jugović rekla je novinarima da su tradicionalno organizovali bazar na kojem su prodavali dječje šarenolike radove koje su mališani izrađivali sa vaspitačima i roditeljima.

Jugovićeva je navela da manifestaciju organizuju deveti put s ciljem da prikupe što više sredstava za pedijatriju Bolnice "Srbija".

Ona je napomenula da je organizovana i trka Djeda Mrazeva u tri etape, trke djece do šest i do 12 godina i trka roditelja koji su morali da imaju jedno od obilježja Djeda Mraza.

Jugovićeva je rekla da su za učesnike obezbijeđene nagrade, te je zahvalila svim sponzorima koji su pomogli.

Direktor edukativnog centra "Big-Ben" Ana Čegar rekla je da je manifestacija humanitarnog i zabavnog karaktera, kao i da se sve više učesnika prijavljuje jer žele da daju svoj doprinos.

Na posebnom štandu, novogodišnje ukrase, čajeve i meleme prodavala je i Anđela Koroman koja je zajedno sa bakom pripremila ove proizvode i rukotvorine kako bi doprinijela ovoj humanitarnoj akciji.

Ona je rekla da je važno biti human jer, kako kaže, "koliko mi drugima dajemo, toliko će Bog dati nama".