Na Facebooku klub obožavatelja Susanne Maiolo

S
SRNA
25.12.2009. u 20:50
0
14
Na Facebooku klub obožavatelja Susanne Maiolo
0
Na Facebooku klub obožavatelja Susanne Maiolo
Na društvenoj internet stranici Facebook oformljena je stranica za fanove Susanne Maiolo (25) koja je danas napala papu Benedikta Šesnaestog, što je izazvalo nezadovoljstvo u Italiji.
Italijanski ministar Gianfranco Rotondo nazvao je stranicu "glupom" i "kukavičkom", ističući da bi trebalo da bude izložena osudi i zatvorena".

Na Facebooku je oformljena stranica za obožavatelje Susanne Maiolo koja je optužena za prelazak preko bezbjednosne ograde tokom božićne mise, nakon čega je oborila papu.

Vatikan je saopštio da je žena mentalno nestabilna.

Većina komentara na Facebooku su sarkastični. Jedan od komentara jeste da je skok Susanne Maiolo za "Olimpijsku medalju zbog preskakanja prepreke".

Poslanik iz redova vladajuće stranke Antonio Gentile ocijenio je da je pojava sporne stranice "dokaz da postoji potrebu za pokretanjem pravnog postupka jer društvena internet stranica nije mjesto na kojem će se slaviti nasilje".

Italijanska vlada ranije je saopštila da će razmotriti uvođenje zakona protiv određenih internet stranica nakon što je jedna oformljena "u čast" Massima Tartaglie, čovjeka koji je gađao Silvija Berlusconija maketom milanske katedrale nanijevši italijanskom premijeru ozbiljne povrede.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: