Zanimljivosti
0

Na eBayu prodat imaginarni prijatelj

Sarajevo-x.com
Čovjek iz Newporta prodao je svog imaginarnog prijatelja Jona na internet aukcijskoj kući eBay. Cijelu priču još zanimljivijom čini činjenica da je prodavač za svog izmišljenog druga postigao cijenu od 3.093 dolara.

Prodajni oglas je glasio: "Moj imaginarni prijatelj postaje star za mene. Imam 27 godina i nekako mislim da sam ga prerastao. On je jako ljubazan. Zajedno sa njim dobit ćete i spisak stvari koje voli i ne voli, njegove omiljene predmete i njegov portret koji je sam naslikao".

Prodavač koji sebe zove "thewildandcrazyoli" dobio je više od dvadeset upita o imaginarnom prijatelju od potencijalnih kupaca.

Najčešća pitanja zainteresiranih kupaca za imaginarnog prijatelja:

Kupac 1: Namjeravam ponuditi cijenu za imaginarnog prijatelja, ali interesuje me, ako ponudim najviše novca od svih i kupim imaginarnog prijatelja, kako ću znati je li on zaista došao kod mene kući? Samo ne želim da me neko prevari. Nadam se da razumijete.

Prodavač: Da, razumijem. Jona ću vam umotati i poslati u koverti zajedno sa spiskom stvari koje voli i ne voli, njegovim omiljenim predmetima i autoportretom.

Kupac 2: Posljednji put kada sam kupio nečijeg imaginarnog prijatelja nisam bio zadovoljan. Naše prijateljstvo nije funkcionisalo, zapravo, on uopće nije htio razgovarati sa mnom. Možete li mi osigurati da Jon neće biti takav?

Prodavač: Na ovo pitanje bolje da Vam Jon sam odgovori. Jon: Da, ja ću biti drugačiji. Volim stvarati nova prijateljstva i toliko ću pričati sa Vama da ću Vam možda i dosaditi.

Kupac 3: Ako se ne budemo slagali, mogu li ga vratiti?

Prodavač: Žao mi je, ali nema povrata. Jedino što mogu uraditi jeste poslati Vam novog prijatelja ako ovim ne budete zadovoljni.

Kupac 4: Prilično sam muzikalan, da li Jon svira gitaru?

Prodavač: Da zapravo, on je profesionalni muzičar i evo upravo kaže da bi zaista volio svirati sa Vama.

Kupac 5: Ima li Jon djevojku?

Prodavač: Trenutno nema nikoga. Ranije je imao mnogo djevojaka, bio je pravi zavodnik, ali je izrastao iz te faze i sada se želi skrasiti u lijepoj i stabilnoj vezi.