Zanimljivosti
398

Na Čevljanskoj koridi iz aviona izbacivali promotivne letke za drugu koridu

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Na današnjoj koridi u Čevljanovićima, kako tvrde organizatori, okupilo se 50.000 ljudi, a da iznenađenjima nema kraja pokazala su dva aviona koja su izbacivali promotivne letke za još jednu koridu i to u Živinicama.

Na 69. Čevljansku koridu pristigli su posjetitelji iz svih dijelova BiH, ali i inostranstva. Centralni događaj je borba bikova, ali ništa manje nije zanimljivo ni ispod šatora, gdje je organizirana muzika uživo uz pečenje i plesačice na stolovima.

Na iznenađenje prisutnih danas su dvije Cessne izbacivale promotivne letke u kojima stoji poziv na drugu koridu - onu u Živinicama.

Na promotivnim letcima organizatori koride u Živinicama, koja se održava 13. i 14. augusta, napisali su "Do sada najveći teferič u BiH - Sirova snaga bh. koride 2016. Teferič za cijelu porodicu, zabava za sve generacije. Spoj modernog i tradicionalnog".

Da li će posjetitelji pokupiti sve letke ili će ih ostaviti organizatorima ostaje da se vidi, ali ovaj neobičan način marketinga, koji nije često zabilježen na našim prostorima, najmanje će obradovati ekologe.