Smatraju ih zrelijima
0

Muškarci koji su pod stresom radije biraju krupnije žene

Klix.ba
Istraživači su otkrili da muškarce koji su pod stresom ne privlače mršavice, naprotiv, više primijećuju i žele žene sa oblinama.

U istraživanju se navodi da, ukoliko se muškarcu motaju po glavi finansijski problemi ili problemi na poslu, onda im kao atistres terapija dođu krupnije žene. U tim situacijama će im se više svidjeti neka prosječna žena sa oblinama, nego naprimjer holivudska diva Angelina Jolie.

Psiholozi sa Westminsterskog Univerziteta u Londonu su testirali 80 muškaraca, kojima je bilo predočeno više fotografija na kojima su različite žene, od mršavica do debeljuca.

Iako su muškarci ocjenjivali atraktivnima i jedne i druge žene, ona grupa muškaraca koja je bila pod stresom ipak je radije birala punije.

Vodeći autor ovog istraživanja dr. Viren Swami kaže da, kada su društveno-privredne ili lične okolnosti u kojima se čovjek našao, neizvjesne ili rizične, muškarci uvijek biraju žene sa "zrelijim" fizičkim izgledom. To se dešava zbog toga što muškarci negdje u podsvijesti također smatraju da će ove žene biti zrelije i psihički, te im pomoći da prebrode krizu.