Ipak, sretan kraj
25

Muškarac u SAD-u dobio milion dolara na lutriji pa izgubio tiket

S. M.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Muškarac iz Tenneseeja (SAD) nedavno je osvojio više od milion dolara na lutriji, ali je zamalo ostao bez nagrade kada je nakratko izgubio tiket.

Nick Slatten iz Sparte, oko 130 kilometara sjeverno od Chattanooge, kupio je tiket i piće u prodavnici, te je sljedećeg jutra provjerio rezultate i otkrio da je dobio više od milion dolara.

"Bio sam zapanjen. Nisam mogao vjerovati", rekao je Slatten u izjavi za medije.

On je potom požurio na radno mjesto zaručnice Michelle i rekao joj o dobitku. Nakon toga Slatten je nastavio da obavlja svakodnevne poslove, uključujući odlazak s bratom u kupovinu u prodavnicu autodijelova.

Međutim, otprilike sat vremena kasnije shvatio je da je izgubio tiket, objašnjavajući da "nigdje nije mogao da ga pronađe".

Službenici lutrije Tennessee rekli su da potiču igrače da potpišu tiket kad ga kupe "kako bi spriječili da ga neko drugi unovči, u slučaju da je izgubljen ili ukraden".

Nakon gubitka Slatten je pregledao sva mjesta kuda se ranije kretao i pronašao tiket na zemlji na parkingu prodavnice autodijelova, blizu jednog automobila. "To je tiket od milion dolara i neko je preko njega prešao", kazao je Slatten.

Njegov tiket jedan je od pet u vrijednosti od milion ili više dolara koji su prodani u Tennesseeju ovog mjeseca, rekli su službenici lutrije Tennessee.

Slatten je rekao da će on i njegova zaručnica nastaviti raditi, ali da planiraju kupiti novu kuću i automobil i investirati. Istakao je da se nada da će živjeti život "bez puno briga".