Zanimljivosti
0

Muškarac u petom mjesecu trudnoće

Sarajevo-x.com
Transrodni muškarac koji je zadržao svoje ženske reproduktivne organe, uprkos drugim transformacijama je sada pet mjeseca trudan i pojavit će se u TV showu Oprah Winfrey.

“Ja sam ljudsko biće i imam pravo na biološko dijete”, Thomas Beatie je izjavio u okviru emisije, čiji inserti su bili ranije emitovani na televiziji.

Skeptike je zanimalo da li se radilo o prvoaprilskoj šali, ali TV voditeljica Oprah Winfrey je zaista intervjuisala Beatieja, njegovu suprugu Nancy, njihovog liječnika, specijalistu za porođaje, kao i zajedničke im prijatelje. Beatieja je također dao intervju za američki časopis People.

U razgovoru su Beatie i supruga Nancy izjavili da Nancy nije mogla zatrudnjeti jer joj je prethodno rađena histerektomija, odstranjivanje maternice hirurškim putem.

“Da je Nancy zatrudnjela, ja ne bih radio ovo”, priznao je Beatie.

Tridesetčetverogodišnji Thomas, rođen na Havajima, imao je mnogo neprilika sa različitim doktorima, članovima rodbine i sa prijateljima zbog pisma objavljenog u prošlosedmičnom izdanju časopisa za homoseksualce “The Advocate”.

Imao je operativni zahvat rekonstrukcije grudi, potom je počeo uzimati i testosterone, napisao je Thomas, rođen kao Tracy Lagondino.

Nakon što je odlučio postati otac, prestao je primati jednom dvomjesečno hormonske injekcije, nakon čega je uslijedila menstruacija. Potom je oplođen spremom anonimnog davatelja iz banke sperme. Prvi pokušaj je propao.

“Kada je moj brat saznao za neuspjeli pokušaj začeća, rekao je da je dobro što se to desilo jer ko zna kakvo bi se čudovište rodilo”, prisjeća se Beatie, a prenosi Reuters.
Drugi pokušaj je bio uspješan.

“Želja za biološkom djecom nije stvar muške ili ženske potrebe, nego je stvar ljudske potrebe”, zaključio je Beatie.