Zanimljivosti
0

Muškarac tužio aviokompaniju jer je proveo let u toaletu

Sarajevo-x.com
Njujorčaninu, kojem je odbijeno sjedište tokom petosatnog leta kompanije JetBlue, naloženo je da boravi u toaletu aviona. Gokhan Mutlu odlučio je tim povodom tužiti aviokompaniju i tražiti odštetu od dva miliona američkih dolara za poniženje koje je doživio.

Kada je Gokhan Mutlu došao da se prijavi za let kompanije JetBlue na liniji San Diego-New Yorka rečeno mu je da je let pun, navodi se u tužbi Višeg suda u New Yorku.

Mutluu je bilo dopušteno da se ukrca na avion nakon što je stjuardesa pristala ustupiti putniku svoje sjedište, a sama koristiti rezervno sjedište aviona. U sudskoj tužbi se ne navodi da li je stjuardesa radila u to vrijeme.

Nakon 90 minuta trajanja leta, pilot je rekao Mutluu da je stjuardesi neudobno i da bi joj on morao nazad ustupiti njeno mjesto. Ostatak leta bi trebao provesti u toaletu.

Pilota je razljutilo Mutluova ustezanje i sam je rekao Mutluu da bi trebao biti zahvalan što uopće putuje. Kada je Mutlu predložio da sam sjedne na rezervno sjedište, rečeno mu je da je mjesto rezervisano za osoblje aviona.

U jednom momentu avion je zahvatila jaka turbulencija, koja je Mutlua zatekla kako sjedi na toaletu bez zaštitnog pojasa. Putnik je, navodi se u tužbi, pretrpio veliki strah

Predstavnici kompanije Jetblue nisu komentirali ovaj slučaj, objavio je Reuters.