Dječak kiselog osmijeha
34

Muškarac s popularnog memea porijekom je s Balkana, otkrio kako je nastala fotografija

N. O.
Foto: Twitter/Instagram
Foto: Twitter/Instagram
Fotografija dječaka kiselog osmjeha već neko vrijeme je hit na društvenim mrežama, a David Vujanić koji se zapravo nalazi na fotografiji koja je nastala 2000. godine za BuzzFeed otkrio je šta se krije u pozadini.

Vujanić je u epizodi serijala "I Accidentally Became A Meme" otkrio kako je porijeklom iz Srbije, a da je 1998. godine s roditeljima kao izbjeglica došao u Veliku Britanijiu.

"Moje djetinjstvo je bilo neobično. Bio sam izbjeglica, moja porodica se odselila tokom rata u Jugoslaviji i krize koja se dogodila. 1998. godine smo došli u Veliku Britaniju", kazao je David.

Objasnio je da je fotografija nastala tokom snimanja u školi: "Sjećam se da je fotograf u školi govorio da se jako nasmijemo, a meni je to bilo malo iritantno. S Balkana sam, srbijanskog porijekla, mi nismo baš ljudi koji se puno smiju, pogotovo ako nas na to pokušavaš natjerati".

@buzzfeeduk I accidentally became a meme pt 1 #buzzfeeduk #buzzfeed #meme #british #uk #uktiktok #part1 ♬ original sound - BuzzFeed UK

Otkrio je kako je u djetinjstvu imao problem s autoritetom te je zbog toga fotografu odlučio pokazati samo dio svog osmijeha.

Zahvaljujući tome fotografija je postala posebno popularan meme, a najčešće je korištena u kontekstu opisivanja "osmijeha bijelca" i tipičnog Britanca.

"Meni je uredu to što je fotografija postala stereotip za osmijeh tipičnog Britanca", dodao je.

Također, otkrio je i da su mu u godišnjaku prezime napisali pogrešno - Vujani bez slova Ć - zbog čega je imao prilično neugodan nadimak.