Nakon uspješnog porođaja
0

Muškarac ponovo trudan

Sarajevo-x.com
Muškarac koji se ljetos porodio i dobio prvo dijete - kćerkicu Susan ponovo je trudan.

Thomas Beatie, transseksualac koji sa suprugom Nancy živi u Bendu u Oregonu, izjavio je u intervjuu za ABC News da mu je termin porođaja 12. juna 2009.

Ovaj 34-godišnjak izazvao je mnoštvo kontraverzi nakon što je promijenio spol, zadržavši ženske reproduktivne organe, te se ove godine slikao u toplesu sa velikim stomakom u toku prve trudnoće.

Nekadašnji finalist u havajskom izboru ljepote kaže: "Osjećam se dobro. Provjeravam nivo hormona i sve ide kako treba."

U toku prve trudnoće izjavio je da ga trudnoća kao proces ne definiše kao čovjeka.

"Nije to muška ili ženska želja za djetetom. To je ljudska potreba", rekao je u aprilu na gostovanju u emisiji Oprah Winfrey. "Ja sam osoba i imam pravo na biološko dijete."

Jednom je istakao kako smatra da je jedina razlika između njega i drugih majki samo ta što on ne može dojiti. Zato malu Susan već četiri mjeseca doji njegova supruga, 46-godišnja Nancy.

Thomas je rođen kao Tracy Lagondino, prije nego se podvrgao operaciji promjene spola kada su mu uklonili grudi. Zatim je počeo uzimati muške hormone koji su ga izmjenili te mu je počela rasti i brada. Ipak, zadržao je organe za reprodukciju koji mu i omogućavaju da zatrudni. Sa suprugom je u vezi deset godina, od čega su pet godina u braku.