Tragična smrt
60

Muškarac nije izronio nakon što je zaprosio svoju djevojku porukom ispod vode

E.S.H.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Muškarac iz Louisiane preminuo je nakon što je na neobičan način zaprosio svoju djevojku na ljetovanju u Tanzaniji.

Steven Weber i Kenesha Antoine boravili su na otoku Pemba u kabini ispod površine oceana kraj istočne obale Afrike.

Steven je zaprosio Keneshu tako što je na papiru napisao sve što joj je želio reći, a onda je zaronio u ocean kako bi došao do prozora spavaće sobe pod vodom i pokazao joj ono što joj je želio reći, navodi se u videu koji je Kenesha objavila u petak na Facebooku, piše CNN.

Bilješka koju je Weber stavio u prozirnu plastičnu vrećicu glasila je: "Ne mogu zadržati dah dovoljno dugo da ti kažem sve što volim o tebi. Ali ... Sve što volim kod tebe volim sve više svaki dan! Hoćeš li se udati za mene?", napisao je Steven.

Ali nije uspio izroniti.

"Nikad nisi izašao iz tih dubina, pa nikada nisi čuo moj odgovor:" Da! Da! Milion puta, da, udat ću se za tebe!", napisala je Kenesha na Facebooku.

Odmaralište Manta, gdje je par odsjeo, u subotu je povrdilo ovaj nesretan slučaj.

"Naše najiskrenije saučešće, misli i molitve su sa njegovom djevojkom,, porodicama i prijateljima koji su pogođeni ovom tragičnom nesrećom", rekao je Matthew Saus, predsjednik odmarališta.

Lokalne vlasti su vršile istragu, a State Department potvrdio je da je američki turist umro u Tanzaniji.

"Porodici upućujemo najiskrenije saučešće zbog njihovog gubitka. Spremni smo pružiti svu odgovarajuću konzularnu pomoć", saopćio je State Department, prenosi CNN.