|

Možete li isključiti motore i izmasirati moju barbiku?

Možete li isključiti motore i izmasirati moju barbiku?
1
S
Sarajevo-x.com
3.2.2011. u 22:18
32
komentara
1

dijeljenja
Možete li isključiti motore i izmasirati moju barbiku?
Osoblje britanske aviokompanije Virgin Atlantic otkrilo je neka od najbizarnijih pitanja koja postavljaju putnici tokom leta.
Kao jedno od "top pitanja" navode: "Možete li isključiti motore, previše su bučni!?" U anketi provedenoj među 3.000 članova posade aviona Virgin Atlantica, dosta njih je istaklo kako su već navikli na pitanja poput "Molim Vas, može li pilot zaustaviti turbulencije?" ili "Da li postoji McDonald's u avionu?".

Mnogi su putnici pitali stjuardese mogu li otvoriti prozor, a, eto, pitali su i gdje se mogu istuširati, ili gdje su dječije igraonice u avionu. Od stjuardesa je traženo i da masiraju barbike, zabavljaju razuzdanu djecu, ili da pomognu naći izgubljeno stakleno oko.

Ipak, iz kompanije navode kako njihove stjuardese uvijek nastoje pomoći putnicima ili barem dati valjano objašnjenje, ma kako to teško bilo.

Ni dispečeri kompanije nisu izuzeti od ovakvih pitanja, te su morali objašnjavati mogu li putnici uhvatiti voz iz Fidžija do Novog Zelanda, ili mogu li povući australski novac iz međunarodnih bankomata. Bilo je i pitanja poput "Moram li koristiti pravo ime na avionskoj karti?" ili "Koji je glavni grad Evrope?", "A Afrike?".

Jedno od upečatljivijih je i "Kako je moguće da moj avion polijeće iz Sydneya u 10 sati ujutro, a stiže u Vancouver u 10 sati ujutro istog dana?".
Prijavi grešku


Komentari (32)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...