Da li biste probali?
0

Moderni restoran izgleda poput toaleta, a hrana poput izmeta

Sarajevo-x.com
Kineski restoran "Modern Toilet" je postao pretrpan rezervacijama znatiželjnika koji žele probati hranu i osjetiti atmosferu ovog neobičnog ugostiteljskog objekta, čija je unutrašnjost uređena poput toaleta.

Mušterije restorana "Modern Toilet", koji se nalazi u Kunmingu u provinciji Yunnan, sjede na stolicama koje su napravljane od wc školjki, a kao naslonjač im služi vodokotlić.

Pisoari su na zidove restorana postavljeni kao ukrasi, a na meniju se nalazi i tzv. "izmet-sladoled", "vrući lonac u wc školjki" i "pečeni izmet-štapići". Vlasnik restorana Xu Liang je rekao da je njegov restoran postao veoma popularan, posebno kod studenata koji su željni novih iskustava.

"Prije otvaranja restorana smo proveli istraživanje. Dvadeset posto ljudi je željelo doći u ovakav restoran, šezdeset posto njih nisu bili sigurni, dok je samo dvadeset posto odbacilo mogućnost posjete ovakvom restoranu. Ponekad neobične kombinacije i ideje mogu uspjeti. Toalet i restoran su potpuna suprotnost, ali u kombinaciji predstavljaju nezaboravno i jedinstveno iskustvo", rekao je Xu.

Redovna mušterija u ovom restoranu je postala i studentica Yang Siwen.

"U restoran sam ušla slučajno jer sam zaista mislila da se radi o pravom toaletu. Nakon što sam shvatila da je to restoran, odlučila sam probati hranu", rekla je Siwen.