Kina
0

Mladoženja za svatove iznajmio bagere

Sarajevo-x.com
Mladoženja iz Kine koji radi u kompaniji koja prodaje tešku mašineriju, za svoje vjenčanje je iznajmio nekoliko bagera umjesto svadbenih automobila kako bi uštedio što više novca.

Mladoženja Zhang Zongqiang (35) je priznao da je morao dugo nagovarati svoju suprugu Ye Yuzi (26) kako bi ona pristala na njegov plan, piše "Dahe Daily".

On je rekao da je njegova ideja doživjela veliki uspjeh jer su mnogi ljudi izlazili na ulicu kako bi vidjeli mladence i njihove neobične svatove. Par se vozio u kašiki bagera koji je predvodio svadbenu kolonu.

Svih šest bagera su bili ukrašeni trakama i balonima. Vjenčanje je obavljeno u gradu Pingdingshan u centralnoj kineskoj provinciji Henan.

"Naša kompanija podaje bagere, pa sam odlučio iznajmiti nekoliko njih umjesto skupih svadbenih automobila. Nisam ni sanjao da će privući toliku pažnju. Prvobitna ideja je bila uštedjeti novac, ali je i vjenčanje na kraju ispalo spektakularno", rekao je Zongqiang.

Njegova supruga Ye je rekla da je u početku bila u potpunosti protiv ideje svog muža, ali da je on uspio uvjeriti riječima da će imati nezaboravno vjenčanje.

"Dok smo stajali u kašiki bagera i vozili se, bilo je poprilično hladno, ali je na kraju vrijedilo toga. Bila sam uzbuđena i čvrsto sam držala ruku svog muža plašeći se da ću ispasti iz kašike", dodala je Ye.

Mladenci su slatkišima "podmitili" lokalne policajce koji su im dali prednost i poštedjeli ih saobraćajne gužve.