Advokatica i pedijatar
722

Mladi par iz Turske zaljubio se u Mostar i Sarajevo: Ovdje smo jeli najbolji burek na svijetu

D. J.
Foto: Alan Hadžić
Foto: Alan Hadžić
Mladi par iz Turske, 24-godišnja Ahu Göktay i njezin pet godina stariji zaručnik Furkan Yılmaz toliko su očarani našom zemljom da su dio vjenčanih fotografija odlučili snimiti u Mostaru.

Advokatica Ahu nam je na početku razgovora otkrila kako su se ona i njen zaručnik koji radi kao pedijatar upoznali.

"Sve je počelo prije tri godine kada smo počeli komunicirati na Twitteru. Bilo je to na početku pandemije. On je puno radio u bolnici, ali kad je imao slobodnog vremena, uvijek je razgovarao sa mnom. Tada je boravio u studentskom domu zbog pandemije. Iako je bila pandemija, riskirala sam i otišla u studentski dom te smo proslavili njegov rođendan. Tako je započela naša veza", ispričala nam je Ahu.

Foto: Alan Hadžić
Foto: Alan Hadžić

Dodala je kako Mostar za oboje ima veliko značenje.

"On nekako sve spaja na jednom mjestu, ali je i jako izdržljiv grad. Također ima jedan od najljepših pogleda na svijetu", kaže Ahu i objašnjava kako su maštali da zajedno posjete Bosnu i Hercegovinu.

Foto: Alan Hadžić
Foto: Alan Hadžić

"Za vrijeme naše posjete bili smo samo u Sarajevu i Mostaru. Bilo mi je veliko zadovoljstvo istraživati ​​sarajevske ulice. Mostar je puno ljepši nego na slikama. Vrlo je šarmantan. A hrana… Tu smo pojeli najbolji burek na svijetu. Jako su nam se svidjeli i ćevapi. Kupila sam suho meso za svoju obitelj u Turskoj. Bosna ima multikulturalnu historiju pa zato volimo vašu zemlju", kazala je.

Foto: Alan Hadžić
Foto: Alan Hadžić

Za kraj razgovora smo je pitali i kakva je trenutno situaciju u Turskoj, oporavlja li se zemlja nakon razornih potresa.

"Potresom su pogođeni deseci hiljada ljudi u 11 gradova. Bila je to velika katastrofa. Budući da je moj zaručnik doktor, prvo je dobrovoljno otišao u Hatay, a zatim u Kahramanmaraş. Pomogao je brojnoj djeci. Nadamo se kako se nešto tako neće nikome ponoviti", zaključila je Ahu.