Istraga u toku
52

Misteriozni SOS znak od velikih stijena zbunio policiju u Australiji

Klix.ba
SOS znak iznad pećine Swift Bay (Foto: WA Police)
SOS znak iznad pećine Swift Bay (Foto: WA Police)
Misteriozni SOS znak u udaljenom dijelu Australije, napravljen od velikih stijena, zbunio je policiju ove zemlje. Nakon detaljne istrage, još nisu pronašli dokaze da je u ovom području u skorije vrijeme bilo ikakvih ljudskih aktivnosti.

Veliki znak od kamenja i stijena uočio je jedan pilot dok je letio iznad pećine Swift Bay u Kimberleyju u zapadnoj Australiji. Odmah je obavijestio policiju koja je počela istraživati područje.

Na početku su pretpostavili kako je neko u opasnosti ili se izgubio. Međutim, tokom istrage nisu otkrili nikakve ljudske tragove na terenu, zbog čega traže od javnosti da im pomogne ukoliko ima više informacija.

"Istražili smo kompletno područje, ali nismo pronašli nikoga niti bilo kakve dokaze skorijih ljudskih aktivnosti. Policija pokušava ustanoviti da li je slučajno ranije neko nestao u ovom dijelu, a za kim se još traga", kazali su policajci.

Postoji mogućnost kako ovaj znak stoji mjesecima, ali da ga niko nije vidio. S druge strane, moguće je i kako se neko pokušao našaliti na ovaj način.