Zanimljivosti
0

Misterija krađe zlatne kade za kupanje

Sarajevo-x.com
Kada za kupanje napravljena od zlata, vrijedna 120 miliona jena (milion dolara) nestala je jučer iz japanskog hotela pod "nejasnim okolnostima", objavila je policija.

Osoblje hotela Kominato Mikazuki je u srijedu prijavilo nestanak kade. Hotel Kominato Mikazuki se nalazi u odmaralištu smještenom istočno od Tokija na obali Pacifičkog okeana, piše BBC.

[SLIKA]1[/SLIKA]Policija je objavila kako im nije jasno kako je kada ukradena, navodeći da nema tragova da je povlačena po podu. Kada je teška 80 kg i napravljena je od 18-karatnog zlata.

"Vrata sobe su obično zaključana lancima, ali su lanci nađeni presječeni", izjavio je policijski glasnogovornik. "Mi u ovom trenutku zaista ne znamo kako je to izvedeno, ali pretpostavljamo da je u krađi učestvovalo više osoba".

Kada je smještena u zajedničkom kupatilu za muškarce na desetom spratu hotela. Hotel na svom web-siteu navodi kako se u kadi do sada okupalo preko 100.000 osoba. Gosti hotela je mogu koristiti besplatno, ali samo u periodu od nekoliko sati u toku popodneva.

Slična kada koja se nalazi u zajedničkom ženskom kupatilu nije ukradena, objavio je policijski glasnogovornik.