Opsjednuti obožavatelj
0

"Misle da sam Madonna, a ne vide da sam muško"

Sarajevo-x.com
Još kad je bio školarac, Čileanca Elisasa Figuerou oduševila je zvijezda pop muzike Madonna. Tada je odlučio postati njen imitator. Iako je na prvom nastupu zaradio tek 20 dolara, to ga nije obeshrabrilo da nastavi s oponašanjem ove dive.

Figueroa, skoro pa opsjednuti obožavalac pjevačice, život je posvetio njenom imitiranju.

"Kad sam čuo 'Like a Virgin', pjesma me totalno raznijela", izjavio je za Telegraph 28-godišnjak.

Na svojim nastupima godišnje zaradi i do 12.000 dolara, što predstavlja tri prosječne čileanske godišnje zarade.

"Živim kao zvijezda", priznaje. "Stranci mi se obraćaju, kažu da me vole. Dobar sam u imitiranju Madonne, neki čak i ne uspijevaju uvidjeti razliku, a najbolje od svega je što ne shvataju da sam muškarac."

Prvi put je nastupao u ovom izdanju 1996. na karaokama koje je priredio njegov prijatelj za svoj rođendan.

"Moj prijatelj nije znao koliko sam vježbao i kad su me vidjeli bili su oduševljeni", priča Elias. "Gledao sam sve Madonnine spotove i studirao svaki detalj na odjeći, kosi, kozmetici, njene pokrete i stav."

Dvije godine kasnije pojavio se kao Madonna, odjeven u vjenčanicu i sa velom.

"Ljude je iznenadila transformacija", izjavio je. "Ali nije bilo u pitanju samo odijevanje i pjevanje kao ona. Tu je cijeli paket, preuzeo sam cijelu njenu ličnost. Prestao sam biti stidljivi Elias i postao prava diva."

U početku je, očajno želeći da nastupa pred gomilom, klubovima i barovima u Santiagu nudio svoje usluge, preklinjući da ga puste na pozornicu i daju mu šansu. Nakon prvog, uslijedio je i drugi koncert i ljudima se svidjelo to što radi.

"Biti Madonna je nešto što me ispunjava. Na pozornici sam ona. Ostavljam Eliasa i postajem samouvjeren, seksi i neobuzdan kao ona. U svojim pjesmama ona ima toliko uloga i ličnosti, te ja biram da budem svaka od njih. Osjećam se seksipilno kao ona. Ona je kao moderna Marilyn Monroe. Sviđa mi se pažnja koju plijenim na sceni."

I pored ovolikog fanatizma, Figueroa još uvijek nije imao priliku upoznati svog idola.

"Bilo bi to ispunjenje sna. Ona je boginja", uzdiše Čileanac.