Popularne grupe
0

Milorad Dodik na Facebooku

Sarajevo-x.com
Na Facebooku trenutno postoji 36 profila i grupa koje su na ovaj ili onaj način posvećene aktuelnom premijeru RS Miloradu Dodiku. Među najpopularnijima je svakako 'Milorad Dodik - najveća seljačina' koja broji 1957 članova kojima je Dodik interesantna pojava na domaćoj političkoj sceni.

Među svim grupama i profilima ističe se i jedna koja je očito ozbiljnije prirode i koja entitetskog premijera bezrezervno politički podržava. Ne zna se da li pripada Dodiku samom, ali ova grupa za podršku jednostavnog naziva 'Milorad Dodik', okuplja 6.627 ljudi.

Postoji zatim grupa iz oblasti biznisa 'Milorad Dodik' koja ima 21 člana, dok grupa 'Banka Milorad Dodik' ima njih 13. Premijer RS-a nije uspio okupiti ni više interesanata samim svojim imenom uz dodatak SNSD-a gdje jedna od dvije stranačke grupe ima 444 člana, a ona koja nosi naziv 'Kriminalac Milorad Dodik' ima njih 221.

Među popularniji grupama je i ona 'Fuck Milorad Dodik Roki' u kojoj se okupilo blizu 650 ljudi, dok fan grupe sa njegovim imenom okupljaju mizerno mali broj ljubitelja lika i djela entitetskog premijera. Svakako se ističu i grupe interesantnih naziva poput ' Ustaški sledbenik Milorad Dodik', 'Milorad Dodik je novi srpski vojvoda' , 'Milorad Dodik je spasitelj Republike Srpske i Srba u njoj', kao i jedan profil 'Milorad Dodik' kreiran u Indoneziji.

No, zasigurno najkreativnija grupa je ona 'Milorad Dodik – najveći seljačina' koja fotografije ovog bh. političara koristi za pravljenje interesantnih ilustracija.