Želja od djetinjstva
56

Milica je jedina žena mašinovođa u Crnoj Gori: 12 godina čeka posao koji je sanjala

N. O.
Screenshot/Vijesti
Screenshot/Vijesti
Milica Radosavović je jedina žena mašinovođa u susjednoj Crnoj Gori, a u prilogu televizije Vijesti otkrila je zašto se odlučila za ovu profesiju te zbog čega još čeka da samostalno pokrene putnički voz.

Radosavović je u TV prilogu govorila o svojoj ljubavi prema vozovima koja datira iz djetinjstva, ali i pojasnila zbog čega je još uvijek na čekanju.

"Kroz svoje djetinjstvo sam se sa svojim roditeljima vozila vozom i mnogo mi je bilo lijepo, i samo mi je bilo kako se to sve vuče, kako svi ti vagoni, odakle sva ta snaga i sve to", ispričala je.

Ipak, nakon završene srednje škole čekala je 12 godina. Posljednje radno mjesto bilo je u željeznici, ali ne na poziciji mašinovođe, već je radila kao higijeničarka na održavanju elektro – vučnih vozila.


"Na kraju je izašao taj konkurs za mašinovođu, predala sam dokumenta i direktor me primio, kao aneks ugovor je promijenjen u pripravnički radni staž. Tri mjeseca teorije, tri mjeseca praktičnog dijela i poslije završenog pripravničkog i položenog stručnog teorijskog i praktičnog dijela uzela sam svoja dokumenta. Poslije završenog stručnog ispita ja sam definitivno mašinovođa sa licencom", kazala je.

Ipak, njenom čekanju još nije kraj. Milica sada čeka da se raspiše konkurs za radno mjesto mašinovodje u Željezničkom prevozu Crne Gore, na koji će se prijaviti sa nadom da će biti primljena.

Dok i dalje očekuje da samostalno obavlja svoj posao kaže da posao mašinovođe u Crnoj Gori ima svoje prednosti: "Naša pruga je mnogo živopisna Bar - Bijelo Polje ima mnogo ima lijepih, da kažem razglednica, u svemu tome i tu je ta ljubav prema vozovima".