Za zaposlene ljude
0

Mikrovalna pećnica sa USB priključkom

Sarajevo-x.com
Kompanija Heinz nedavno je predstavila svoj novi uređaj, mikrovalnu pećnicu koja je namijenjena zaposlenim ljudima koji su više sati dnevno 'prikovani' za radni sto.

Simpatični uređaj, nazvan Beanzawave, je ujedno i najmanja mikrovalna pećnica na svijetu, a ono što je oduševilo i najveće skeptike jeste činjenica da se ova pećnica eletričnom energijom može snabdijevati putem USB utikača na vašem laptopu, piše Daily Mail.

Zasad ova mikrovalna pećnica visine dvadesetak centimetara, te širine od nekih petnaestak centimetara postoji samo kao prototip, no dosadašnji interes javnosti mogao bi Beanzawave lako dovesti na široko tržište.

Beanzawave su dizajnirali dvojica vrhunskih stručnjaka iz kompanije Frazer Designs, Gordon Andrews i Stephen Frazer, a pored USB priključka, Beanzawave se može napuniti i putem običnih baterija što ovu pećnicu čini idealnom i za izlet u prirodu ili duga putovanja.

'Cijena uređaja ne bi smjela biti veća od sto eura što znači da bi bila jeftinija od većine mobitela', dodaje Daily Mail, 'te bi sigurno bila veliki hit na tržištu'.

'U moderno vrijeme nemate često vremena da odete na ručak, no ipak želite pojesti topao obrok. U ovoj mikrovalnoj pećnici možete zagrijati supu, hamburger, vodu za čaj ili kafu, zavisi šta želite u tom momentu. Pećnica stoji uz vas na radnom stolu, puni se preko vašeg laptopa i ne zauzima mnogo prostora. Zar to nije idealno?', izjavio je Gordon Andrews, jedan od dizajnera.