Poput Spidermana
3.4k

Migrant iz Malija herojskim spašavanjem dječaka oduševio Francuze

Klix.ba
Facebook video Screenshot
Facebook video Screenshot
Migrant iz Malija oduševio je Francuze svojim herojskim spašavanjem dječaka u Parizu koji je visio s balkona na četvrtom spratu zgrade.

Video spektakularnog spašavanja mališana postao je hit na društvenim mrežama, a svi pozdravljaju Mahmoudoua Gassamu koji se, kako komentarišu mnogi, poput Spidermana popeo na četvrti sprat zgrade za manje od minutu i spasio dječaka.

Mahmoudoua je čak i francuski predsjednik Emmanuel Macron pozvao u Jelisejsku palaču kako bi mu se lično zahvalio za učinjeno djelo. Gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo također je pohvalila hrabri čin 22-godišnjeg migranta i pozvala ga je da posjeti njenu kancelariju. Ona ga je prozvala "Spidermanom 18-og", misleći na pariski distrikt u kojem je Mahmoudou spasio dječaka.

"Čestitke Mahmoudouu Gassami za njegov hrabri čin kojim je spasio život dječaka", napisala je gradonačelnica Hidalgo na Twitteru.

Gassama je kazao kako je prolazio ulicom kada je naišao na grupu ljudi koji posmatraju dječaka koji visi s balkona na četvrtom spratu zgrade. Odmah se počeo penjati i za manje od minutu spasio dijete.