Kina
0

Migracija žaba izazvala paniku

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Stanovnici jednoga grada na jugozapadu Kine pobjegli su u zaklone kada su vidjeli hiljade žaba na ulicama, javila je u utorak kineska agencija Nova Kina.

Ovo je drugi put od početka mjeseca kako je zabilježena velika migracija žaba krastača, što je znak koji za mnoge praznovjerne Kineze najavljuje prirodnu katastrofu.

Stanovnici Zunyija, grada koji je potres od 12. maja u pokrajini Sečuan relativno poštedio, uspaničili su se vidjevši žabe kako izlaze iz svojih rupa.

Nenormalna migracija žaba se dogodila u isto vrijeme kada je vlada najavila mogućnost novog potresa do utorka navečer.

Nekoliko dana prije katastrofe stotine hiljada žaba su pobjegle iz grada Mianyanga, u blizini epicentra, što je izazvalo komentare da se radi o znaku koji najavljuje potres.

Mnogi su primijetili da se potres dogodio tačno 88 dana prije početka Olimpijskih igara u Pekingu 8. augusta 2008. godine u 08.08 sati navečer. Ovaj niz brojki 8 do sada je donosio sreću u kineskoj numerologiji.

Praznovjerni su vidjeli još jedan dodatni znak kosmičke intervencije kada su seizmološki stručnjaci ispravili magnitudu potresa na 8 stepeni prema Richterovoj skali.