Pomoć Nepalu
1

Michael Imperioli, zvijezda Sopranosa, pokrenuo humanitarnu ekspediciju iz SAD-a u Nepal

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Zvijezda serije "The Sopranos" Michael Imperioli započeo je u ponedjeljak humanitarnu ekspediciju, zajedno sa grupom poznatih ličnosti, koja će biti okončana u glavnom gradu Nepala. Cilj: pokloniti vatrogasnoj brigadi 10 vozila!

Imperioli će zajedno sa dvadesetak drugih poznatih ličnosti, uključujući glumca Malcolma McDowella i britanskog istraživača Ranulpha Fiennesa, voziti do glavnog grada Nepala, gdje će u novembru vozila biti poklonjena vatrogasnoj brigadi Kathmandu.

"Uključio sam se u projekt prije svega jer mislim da je to odlična ideja, mislim da će to spasiti živote i spasiti imovinu, i naposlijetku donijeti koristi mnogim ljudima", rekao je Imperioli za AFP.

Vatrogasci su u Kathmanduu, gradu od 2,5 miliona stanovnika, loše opremljeni samo sa tri funkcionalna protivpožarna motora. Vozila je donirala Vlada Japana.

"Svakodnevno smo suočeni sa problemima vezanim za vatrogasne i spasilačke usluge, jer nemamo nove vatrogasne uređaje i nemamo adekvatnu opremu", rekao je Kathmandu glavni vatrogasac Kishor Kumar Bhattarai.

Dobrotvorna vožnja krenula je iz SAD-a.