{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mexico City: Autobusi samo za žene

F
24.1.2008. u 13:19
0
0
Mexico City: Autobusi samo za žene
0
Mexico City: Autobusi samo za žene
U prijestolnici Meksika počeli su saobraćati autobusi namijenjeni isključivo ženama. Grad je odlučio uvesti te autobuse kako bi putnice zaštitio od fizičkih i verbalnih nasrtaja muškaraca, što su česte pojave u kaotičnom javnom gradskom prevozu.
Milini ljudi stoje svakodnevno u gužvi u vagonima podzemne željeznice i gradskim autobusima Ciudad de Mexica, jednog od najvećih gradova u svijetu, a žene se stalno žale na ponižavajuće nasrtaje muškaraca koji koriste gužvu u prijevozu.

Stoga će pripadnicama ljepšeg spola uskoro na raspolaganju biti 85 autobusa koji će prometovati na 17 linija. Specijalni autobusi zaustavljaju se na uobičajenim stanicama, ali na sebi imaju velike ružičaste panoe s natpisom "Samo za žene".

"Stalno smo primali pritužbe od žena koje su se žalile da ih je netko dodirivao, ljubio ili pratio", kazao je glasnogovornik gradskog prometnog poduzeća.

U Ciudad de Mexicu već je na snazi pravilo da se u prva tri vagona podzemne željeznice mogu voziti samo žene i djeca, ali je ovo prvi put da se slična mjera primjenjuje i na autobuse.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: