Zanimljivosti
153

Mesut Özil demantovao da je donirao premije djeci Gaze

Klix.ba
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Njemački fudbaler Mesut Özil, koji igra za Arsenal i i njemački nacionalni tim, negirao je navode da je donirao premije sa pojavljivanja na Svjetskom fudbalskom prvenstvu u Brazilu djeci Gaze.

Umjesto toga, fudbaler je priznao da je iznos poklonio bolesnoj djeci u Brazilu, koja hitno trebaju na operaciju, javlja Independent.

Ovu je vijest potvrdio i sam fudbaler na svom Facebook profilu, objavivši fotografiju sa četvero djece kako drže veliku kopačku, uz poruku:

''Dragi fanovi, novčano sam podržao operaciju za jedanaestero bolesne djece u Brazilu. Budući da je pobjeda Njemačke rezultat rada čitavog kolektiva, taj ću broj povisiti na 23. Ovo je moj lični način da se zahvalim na gostoprimstvu ljudima Brazila'', napisao je Özil na svom Facebooku.

Ovakvi i slični potezi fudbalera su samo još jedna potvrda toga kako se malim gestama pažljivosti može postići mnogo, te podsjetnik na to da upravo spremnost ljudi da učine nešto lijepo za one kojima je pomoć najpotrebnija, pravi velike i pozitivne promjene u svijetu.