Sve za firmu
0

Meksičke stjuardese se skinule za kalendar

Sarajevo-x.com
Foto: AP
(Foto: AP)
Stjuardese meksičke aviokompanije Mexicana pozirale su u seksipilnoj odjeći za novi kalendar kako bi prikupile novac dovoljan za otplatu dugova firme, koja ne radi još od augusta.

"Mi nismo modeli, nemamo savršena tijela, ali želimo nastaviti s radom", izjavila je Rozy Arcos, jedna od stjuardesa, na predstavljanju kalendara.

Izabrane djevojke pozirale su pored aviona u bikinijima i sličnim krpicama, a njihove fotografije našle su se na kalendaru za 2011. godinu, piše AFP.

"Tražimo podršku svojih kolega s obzirom da smo bez posla od augusta", kazala je Coral Perez, promoterka ove nesvakidašnje inicijative.

U prvom izdanju odštampano je hiljadu primjeraka kalendara, ali se već planira druga edicija od 3.000 primjeraka, s obzirom da je ideja naišla na sjajne reakcije.

Kompanija Mexicana jedna je od najstarijih aviokompanija na svijetu, a zbog dugova obustavila je sve svoje letove i zatražila sudsku zaštitu od bankrota.

Kalendar sa sjuardesama pojavio se nakon što se pojavila opcija da sredinom decembra restruktuiranjem u firmi ponovo budu otvoreni neki letovi.