Neuništivi Happy Meal
0

McDonald'sov obrok ostao nepromijenjen godinu dana

Sarajevo-x.com
Jedan McDonald'sov obrok ne samo da je "preživio" godinu dana na polici u jednom domu, već se ne razlikuje mnogo od vremena kada je tek napravljen. Amerikanka Joann Bruso (62) ostavila je obrok na polici kako bi vidjela šta će se s njim događati kasnije.
Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail

Fotografija iz marta prošle godine i napravljena prije nekoliko dana se ne razlikuju mnogo, piše Daily Mail.

Dokaz je to, zaključili su američki nutricionisti, da McDonald'sova hrana sadrži mnogo konzervansa i da je nezdrava za djecu.

Joann Bruso koja živi nedaleko od Denvera, Colorado, fotografije je objavila na svom blogu, gdje inače daje savjete za zdravu prehranu djece.

Ova bakica, koja ima osmero unučadi, priznala je da u zraku u njenom domu nije bilo puno vlage, što bi ubrzalo razgradnju obroka. Ipak, dodala je kako je godina dug period, a sve vrijeme obrok nije privlačio muhe ni ostale insekte.

"Otvarala sam prozore, ali insekti su ignorisali obrok. Šta još trebam da kažem, kad se ni oni nisu htjeli 'gnjaviti' s tim", upitala je Joann.

Ističe kako se hrana u našem organizmu razlaže na bitne tvari i pretvara u energiju. Naša djeca će, dodaje, ojačati samo kad jedu pravu hranu.

"Insekti je ignorišu, a mikrobi je ne mogu razgraditi. Kako će je tek naša djeca provariti? Sad znamo zašto McDonald'sovu hranu zovu smećem", dodala je.

McDonald's je uložio veliki napor kako bi pokazao da je njegova hrana zdrava, zbog sve veće zabrinutosti u vezi s pretilosti djece. U svim njihovim restoranima postoji lista kalorija vezana za svaki sastojak hrane koju nude.

Vijest o jednogodišnjem "opstanku" njihovog obroka uz pomoć velike količine konzervansa svakako će im pomrsiti račune.