{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Marko Đurović, pobjednik takmičenja u izležavanju: Bilo je teško ležati 37 sati

A
11.10.2014. u 13:03
65
30
Marko Đurović, pobjednik takmičenja u izležavanju: Bilo je teško ležati 37 sati
65
Marko Đurović, pobjednik takmičenja u izležavanju: Bilo je teško ležati 37 sati
Marko Đurović (Foto: Anadolija)
Podgoričanin Marko Đurović vlasnik je neobičnog rekorda. Ovaj mladić je drugi put u karijeri ove godine pobijedio u takmičenju u izležavanju.
Izdržao je čak 37 sati u ležećem položaju i tako postavio rekord kakav nije zabilježen u svijetu. U razgovoru za Anadolu Agency (AA), Marko objašnjava kako je stigao do ovog rekorda, kao i životu nakon pobjede.

Jedno od najneobičnijih takmičenja koje je priređeno na prostoru Balkana, takmičenje u izležavanju, postalo je hit kod većine građana koji vole zabavu i druženje. U Crnoj Gori se treću godinu zaredom održalo ovo takmičenje, za koje mnogi u šali kažu da je igra za "džabalebaroše". Pravila igre nalažu da takmičari ne smiju ustajati, mogu koristiti hranu i piće, dok je odlazak u toalet zabranjen. Pobjednik je onaj takmičar koji najduže izdrži u ležećem položaju. Ovogodišnji pobjednik, Marko Đurović iz Podgorice, potrudio se da "titula" ostane u Crnoj Gori.

"Ja sam jedini učesnik koji je nastupao u sva tri ciklusa takmičenja. Nakon što sam pobijedio prve godine, sa još troje takmičara, tada smo podijelili nagradu, prošle godine sam završio na trećem mjestu. Ove godine sam postavio rekord od kako postoji ovo takmičenje, a to je 37 sati. U svijetu nije zabilježeno da je neko ovoliko izdržao u ležećem položaju. Moglo bi se reći da je to globalni rekord", priča Marko.

Taktika se isplatilaJedan od motiva za prijavu na ovo takmičenje, Marko je vidio u pričama da su Crnogorci lijeni.

"Pošto Crnogorce bije glas da vole da sjede i da su lijeni, odlučio sam da se prijavim. Bilo je teško izdržati 37 sati, pogotovo jer ne možete izvršavati fiziološke potrebe. Nema ustajanja, nema da se sjedi, striktno je propisano ležanje. Imali smo dobru hranu, bukvalno sve šta duša poželi su nam donosili. Međutim, u ovom takmičenju ima dosta psihičke borbe, kako koga da natjeraš da ustane. Imao sa taktiku da svaka dva sata popijem po gutljaj vode. Uz to, uzeo bih i zalogaj hrane, čisto da sebe ne dovedem u situaciju da mi se sjutra podsmijavaju, da vozilo hitne pomoći dolazi po mene", kaže crnogorski šampion u ležanju, kome kako kaže nije bilo dosadno i teško izdržati 37 sati u ležećem položaju.

"Većinu vremena sam provodio telefonirajući. Podrška mi je stizala sa raznih meridijana. Nekako mi je brzo prošlo tih 37 sati. Međutim, kada sam ustao, imao sam osjećaj kao da sam u alkoholisanom stanju, neki čudan osjećaj je kada nakon toliko sati ležanja ustanete na noge", prisjeća se tih trenutaka Đurović.

Šampionski dočekNakon završenog takmičenja i pobjede, Marko se uputio prema Podgorici. U naselju Zabjelo, gdje Marko i živi, sačekalo ga je prijatno iznenađenje.

"Imao sam nestvaran doček, kakvom bi pozavidjeli i crnogorski vaterpolisti, kada su dočekani u Podgorici, nakon zlata u Malagi. Na Zabjelu me dočekala grupa ljudi, na čelu sa Kikom Nikočević, čovjekom koji ima najveći obim ruke u Evropi. Bilo je spektakularno. U jednom trenutku sam zaustavio saobraćaj na sred raskrsnice i legao na ulicu", opisuje Đurović kako je bilo tog dana kada je došao sa titulom šampiona u izležavanju.

Želi pobjednički oproštajNakon što je po drugi put postao pobjednik ovog takmičenja, Marko je postao ličnost koja je sve više prisutna u javnost. Najavljuje da želi da obori novi rekord.

"Nakon dvostruke pobjede, ima dosta komentara. Uglavnom su pozitivni. Naravno, bilo je i onih negativnih. Ali i to treba razumjeti, jer ovdje narod ne voli da vidi tuđi uspjeh. Ipak, prijaviću se i sledeće godine, jer želim da se oprostim pobjedom i postavim rekord, koji će teško biti oboren", kaže za AA Marko Đurović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: