Skromni bogataši
187

Mark Zuckerberg i Priscilla Chan "vrijede" 74 milijarde, ali vode sasvim normalan život

Klix.ba
Mark Zuckerberg i Priscilla Chan (Foto: Facebook)
Mark Zuckerberg, 33-godišnji osnivač i izvršni direktor Facebooka, posjeduje bogatstvo u vrijednosti od 74 milijarde dolara, što ga čini petim najbogatijim čovjekom na svijetu. No, uprkos bogatstvu, čini se kako Zuckerberg nema prevelike apetite za autima, odjećom i putovanjima te sa suprugom Priscillom Chan i njihove dvije kćerke vodi sasvim normalan život.

Zajedno s Priscillom je osnovao fondacije i mnogo novca daju u dobrotvorne svrhe.

Kada je riječ o odjeći, Mark je prepoznatljiv po casual stilu i najčešće je u sivim majicama koje su dizajnirali luksuzni brendovi i koštaju pravo bogatstvo.

Poznat je i po tome da vozi relativno jeftine aute. Viđen je u Volkswagenu i Hondi, a svaki od njih vrijedi 30.000 dolara ili manje. Pored dvije kuće, Mark i Priscilla posjeduju i dvije plantaže na otoku Kauai koje su kupili jer su željeli očuvati prirodnu ljepotu otoka.

Čini se kako Zuckerberg ne putuje mnogo radi ličnog zadovoljstva, ali ove godine odlučio je da posjeti svaku državu u SAD-u.

Mark Zuckerberg je pored Billa Gatesa, Warrena Buffetta i još 100 milijardera dio organizacije Giving Pledge čiji članovi su obećali da će većinu svog bogatstva dati u filantropske svrhe, a Mark je rekao kako planira prodati 99 posto dionica u Facebooku tokom svog života.