|

Manekenka Nermina Mekić Pieters: Nadam se da ću nekad BiH predstavljati u konjičkom sportu

Manekenka Nermina Mekić Pieters: Nadam se da ću nekad BiH predstavljati u konjičkom sportu
77
Klix.ba
5.6.2017. u 09:54
55
komentara
77

dijeljenja
1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6
Prvu godišnjicu braka 26-godišnja bosanskohercegovačka manekenka Nermina Mekić- Pieters i njen muž Erik Pieters, reprenzentativac Holandije i standardni prvotimac engleskog premijerligaša Stoke City obilježili su u Nermininom rodnom gradu Sarajevu.
Uglas ističu da im je Sarajevo izazov i da uvijek nađu nešto novo za vidjeti i posjetiti, a boravak u glavnom gradu naše države zbog njihovih ogromnih obaveza je i jedinstvena prilika da posjete najužu rodbinu i prijatelje.

Ljubitelji fudbala o Eriku Pietersu znaju dosta toga, a najviše ih je obradovala informacija da je prije tri sedmice poklonio svoj dres za liječenje mladog fudbalera Muhameda Talića iz Sanskog Mosta. Taj dres uskoro ide na aukciju, a za neku od narednih humanitarnih akcija ovog tipa on je obećao donirati par kopački na kojima je ugravirano njegovo ime.

U sportskim aktivnostima za svojim suprugom ne zaostaje ni Nermina, ona se posvetila konjičkom sportu koji je posebno za žene izuzetno zahtjevan i naporan, a ponekad poprilično i opasan. Nakon što nam je pokazala par videa na kojima na konju preskače prepone, u hladovini jedne od sarajevskih bašti ispričala nam je otkud ljubav prema ovom, za naše prilike, neobičnom sportu: "U Holandiji gdje sam izbjegla sa roditeljima već sa šest godina sam počela jahati konja i od tada su oni moja velika ljubav. Trenutno imam dva konja, jednog koji je star preko 20 godina i koji je dobro istreniran i drugog koji ima nekih sedam godina koji je u naponu snage i sa kojim se redovno takmičim. Ovaj sport je izuzetno popularan u Holandiji, Republici Irskoj, Engleskoj, Francuskoj, Njemačkoj i sve te zemlje imaju odlične uslove za takmičenje i napredovanje. U Engleskoj redovno idem na natjecanja i do sada sam ostvarila niz zapaženih rezultata, ako ovako nastavim trenirati nadam se da ću za koju godinu stići među najveće zvijezde ovog sporta".

"Kao i svim Bosancima i Hercegovcima u dijaspori i moja je želja da jednog dana predstavljam svoju domovinu na nekom od značajnih takmičenja. Moj trener Irac mi kaže da ću za to biti spremna za otprilike dvije godine, a u međuvremenu planiram stupiti u kontakt sa Konjičkim savezom BiH i raspitati se o proceduri i načinu kako se postaje reprenzentativac Bosne i Hercegovine . Inače, poznato je da je ovaj sport izuzetno skup i zahtjevan i znam da moja domovina nije u sjajnoj finansijskoj situaciji i spremna sam pronaći i sponzore koji bi na neki način kompenzirali visoke troškove koje iziskuje ovaj sport. Sport je odlična nadopuna mom redovnom modnom, muzičkom i producentskom biznisu i izvanredno se uklapa u ove moje aktivnosti, jer kroz bavljenje sportom došla sam u kontakt sa velikim brojem biznismena", kaže za BHDINFODESK Sarajka Nermina Mekić.

Mladi bračni par nakon Sarajeva putuje za Ameriku gdje će u obilasku znamenitosti ovog kontinenta, provesti ostatak svog godišnjeg odmora.
Prijavi grešku


Komentari (55)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...